El líder municipal de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que doni “un suport clar” al tinent d’alcalde Albert Batlle per l’anàlisi que ha fet de “la crisi de seguretat”. Batlle va fer servir aquest terme a l’agost, però Colau ha negat tota crisi de seguretat. Per Valls, que ha aplaudit les primeres mesures de Batlle, la divergència no ha ajudat a donar instruccions clares ni confiança als cossos de seguretat.

“Ada Colau segueix sense reconèixer la gravetat de la situació, sense veure que Barcelona pateix una crisi greu de seguretat”, ha afirmat Valls. El dirigent ha acusat l’alcaldessa de no assumir la responsabilitat i de falta de lideratge, una situació que, ha apuntat, deixa a la ciutadania “una sensació de descontrol”. Segons Valls, “la penosa situació actual” es deu, en bona part, a les decisions del govern municipal en el mandat anterior.

Per tot plegat, Manuel Valls ha instat l’alcaldessa a impulsar un pacte per la seguretat, que sumi l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat. “Barcelona corre un risc per la convivència, la seva imatge i l’economia”, ha advertit. El líder de Barcelona pel Canvi ha reclamat defugir el debat esquerra-dreta quan es parli de seguretat i ha alertat: “una ciutat no pot viure amb por, perquè demà les solucions que alguns proposaran seran encara més radicals”.