Josep Bou PP

El líder del PP a l’Ajuntament, Josep Bou, anirà a l’ofrena que la Corporació Municipal farà aquest dimecres al monument a Rafael Casanova amb motiu de la Diada. Fonts del partit expliquen que hi va com a regidor i no com a representant del PP. De fet, l’última vegada que els regidors populars van anar a l’ofrena va ser el 2012. A partir de l’any següent no hi van tornar més. El PP farà un acte propi al Turó Park.

A l’ofrena, que encapçalarà l’alcaldessa, Ada Colau, hi haurà també la regidora de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, número dos de Manuel Valls, perquè és un acte de l’Ajuntament. En canvi, Valls ja va advertir que no anirà a cap acte institucional organitzat pel Parlament i la Generalitat. L’ofrena, per tant, comptarà amb la presència de regidors de tots els grups municipals excepte Cs.

En un comunicat, el portaveu Paco Sierra explica l’absència dels quatre regidors de Cs perquè “els partits separatistes s’han apropiat d’aquesta festa”. Ciutadans també lamenta la presència de regidors del PP i de Barcelona pel Canvi (amb qui van formar coalició electoral) a l’ofrena de l’Ajuntament a Rafael Casanova.

ERC i JxC, a la manifestació

A la tarda, els líders municipals d’ERC i de Junts per Catalunya han confirmat l’assistència a la manifestació organitzada per l’ANC a la plaça d’Espanya. L’alcaldessa no hi anirà i Ernest Maragall l’ha convidat a repensar-s’ho. Tampoc no hi serà Barcelona en Comú com a organització perquè consideren que la convocatòria no és transversal. La resta de partits no ni aniran.