El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, considera que és un “error personal greu” que l’alcaldessa Ada Colau no assisteixi a la manifestació de la Diada convocada per Assemblea Nacional Catalana i li reclama que rectifiqui: “Anem-hi junts, siguem-hi”. En una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, Maragall ha exigit que l’Ajuntament deixi de ser un “element marginal” en la defensa dels drets i les llibertats. “No li demano (a Colau) que es faci independentista”, ha afegit.

 

Poques setmanes abans de conèixer la sentència del judici del procés, Maragall ha assegurat que un govern de concentració pot ser una “bona fórmula” com a resposta a la decisió del Tribunal Suprem. “Aquest país el que necessita és una governació efectiva” per, diu, continuar amb la “lluita pels drets i les llibertats”. Maragall tampoc no ha descartat una repetició electoral com a resposta a la sentència.

Després que Maragall s’hagi ofert per aprovar els pressupostos de la ciutat, el líder municipal d’ERC ha explicat que encara no ha rebut cap resposta per part del govern municipal, però confia que arribarà aviat: “Espero que l’interès general s’imposi sobre la batalla partidista”. El republicà vol que l’acord entre comuns i Esquerra a l’Ajuntament es repeteixi també a la Generalitat. En el cas dels comptes catalans, ha dit, les converses ja han començat. “A l’Ajuntament encara no hem tingut aquesta sort”, ha afirmat.