La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP), ha responsabilitzat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, dels episodis d’inseguretat a la ciutat. De fet, Díaz Ayuso els ha atribuït al “menyspreu sistemàtic a l’ordre i a la llei” de Colau; ho ha dit en l’esmorzar del Fòrum Europa Tribuna Catalunya, dies després que la mateixa Colau reiterés que “no hi ha una crisi de seguretat”.

La presidenta madrilenya ha assegurat que no comparteix les polítiques de Colau, perquè fan que “proliferin els furts, els atracaments, el malestar i la inseguretat ciutadana”. En aquest sentit, Díaz Ayuso ha comparat el govern de Colau amb el de l’exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena.

Les ha acusat de tenir “una espècie d’addicció” a moviments com els ocupes o els manters i, en canvi, “donar l’esquena” als cossos policials. En paral·lel, la popular ha celebrat que el consistori madrileny “ja està canviat la seva tendència” des que José Luis Martínez-Almeida (PP) n’és alcalde en coalició amb Cs i el suport de Vox.