Crema de fotos de Collboni i Valls durant les festes d'Horta
Foto: @EndavantHG

Membres de la CUP, Arran i Endavant han cremat fotografies del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, del tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, i del president del Grup Municipal de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls. Els protestants els han definit com a “responsables de la precarització” que “volen aniquilar la classe treballadora”. L’acció també ha estat una crítica a l’acord de govern entre Ada Colau i els socialistes.

Durant l’acte, celebrat aquest diumenge a la plaça d’Eivissa durant la Festa Major d’Horta, els protestants van llegir un manifest en què defineixen el partit de Colau com “l’esquerra del règim i del sistema” i un “fre a la ruptura”. L’escrit recull que els comuns són “una peça imprescindible per a la supervivència del règim” i que això s’ha fet palès amb les primeres polítiques dutes a terme en el mandat actual.

L’anomenada Esquerra Independentista critica les actuacions de la Guàrdia Urbana des que Albert Batlle és el màxim responsable de la seguretat a la ciutat. Denuncia que els agents han fet “un ‘a por ellos’ contra aquells que intenten sobreviure als carrers”. “La distòpia del projecte polític de Valls s’ha fet realitat a la Barcelona de la socialdemocràcia“, afegeix el manifest.

Per això la CUP, Arran i Endavant van acompanyar les imatges de Collboni, Batlle i Valls d’una fotografia d’Ada Colau amb la pregunta “Còmplice?”.

Crema de fotos de Collboni i Valls durant les festes d'Horta
Foto: @EndavantHG

Les crítiques no només s’han centrat en l’àmbit municipal: també hi ha hagut denúncia als governs de la Generalitat i de l’Estat, així com a les actuacions dels seus cossos policials. “Estem obligants a continuar treballant per teixir xarxa antirepressiva, perquè ells sempre seran davant nostre amb els seus gossos repressors. Es diguin Convergència, PDeCat, Esquerra Republicana o Barcelona en Comú.

Crítiques de BCN Canvi a l’acció de la CUP

Barcelona pel Canvi, la plataforma de Manuel Valls, ha criticat l’acció feta per la CUP, Arran i Endavant. En un tuit, el partit de l’ex-primer ministre francès assegura que cremar fotografies de polítics “no té cap justificació en una societat democràtica” i la defineix com “un exemple de deteriorament social” en què viu, diu, la societat.