El Grup Municipal de Ciutadans ha proposat que la Guàrdia Urbana de Barcelona pugui identificar els manters i, en cas de trobar-se en “situació irregular”, els enviï a la Policia Nacional, que és qui té competències en Estrangeria. Aquesta és una de les mesures que s’inclou en el Pla local integral de seguretat ciutadana de Barcelona que ha elaborat Cs i que ara vol consensuar amb la resta de grups.

“Estem veient venedors amb la manta recollida i nombrosos efectius policials mirant-los, però no hi ha actuació”, ha criticat el portaveu de Cs, Paco Sierra, que ha insistit en la identificació dels “venedors il·legals”. A banda, el punt específic contra la venda a la manta en aquest pla inclou confiscar la mercaderia i obrir expedients i sancionar els compradors.

Paco Sierra Luz Guilarte

Més enllà de “l’erradicació del ‘top-manta'”, el pla de Cs per a la seguretat aposta per modernitzar la Guàrdia Urbana amb la incorporació de 1.500 agents en quatre anys i dotar-los de material (pistoles Tàser i armilles amb càmeres), més presència policial als barris, en especial als de major conflictivitat i organitzar formació sobre seguretat a tots els barris per garantir la prevenció.

El pla de Ciutadans també inclou mesures per erradicar l’ocupació il·legal. Pel que fa als menors estrangers no acompanyats, la formació taronja vol que l’Estat i la Unió Europea modifiqui la normativa per protegir-los i evitar que “vaguin pels carrers sense cap mena de control”. La líder municipal de Cs, Luz Guilarte, ha demanat “voluntat política” a l’alcaldessa, Ada Colau, per aplicar el pla.