Junts aprofitarà el ple d’aquest divendres a l’Ajuntament de Barcelona, l’últim amb debat polític abans de les eleccions municipals 2023, per fer balanç del mandat i proposarà als grups reprovar l’alcaldessa, Ada Colau, i el govern municipal. El portaveu Jordi Martí i Galbis ha qualificat de “fracàs” la gestió dels comuns i el PSC en matèries com la seguretat, l’habitatge o l’atenció social: “La valoració és negativa”.

Martí ha assenyalat que els socialistes també són “corresponsables de la gestió fracassada”, malgrat la sortida del govern de Jaume Collboni per centrar-se en la campanya electoral. El portaveu de Junts s’ha basat en les dades de l’últim Baròmetre semestral de l’Ajuntament (en què un 66 % dels enquestats deia que la ciutat ha empitjorat) per justificar la reprovació de Colau al plenari. També ha assenyalat que els fets delictius s’apropen a les xifres del 2019.

Colau ha fracassat a l’hora de solucionar els problemes de la ciutat i, a més, n’ha provocat de nous. El balanç és clarament negatiu”
Jordi Martí i Galbis, portaveu del Grup Municipal de Junts

“Prometre coses per al 2026 és un frau”

En roda de premsa, Junts ha denunciat la “propaganda continuada i les inauguracions de coses a mig fer” per part del govern municipal en la recta final del mandat. “És un abús i un frau de llei que denunciem políticament”, ha dit Jordi Martí i Galbis. El portaveu ha acusat l’executiu de comuns i socialistes de “metrallar amb propostes i plans per al 2026” que, ha remarcat, haurà de decidir el proper govern. “Prometre coses per al 2026 és frau”, ha dit.