Barcelona ja té enllestit el primer Centre d’Atenció Integral de la ciutat, ubicat al barri de la Marina de Port. Es tracta d’un edifici que es va començar a construir el setembre del 2021 i que aviat entrarà en funcionament. En un únic espai s’agruparan diversos serveis municipals com els Serveis Socials del barri i punts d’assessorament per a dones, per a projectes energètics o per a projectes emprenedors, a més de diversos espais per a entitats del barri. Serà una mena de finestreta única per donar una atenció més integral al veïnat.

Que sigui “un referent” al barri

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegura que el nou centre “serà tot un referent de com oferir els serveis públics de la millor manera per als veïns”. Colau reivindica que aquesta tasca es pugui fer “agrupada en un sol lloc” i parla “d’una oportunitat per millorar conjuntament les coses i resoldre problemes de la ciutat”.

Colau espera que el nou centre també sigui un referent a la Marina en l’àmbit arquitectònic, ja que s’ha construït per tenir un impacte ambiental mínim.

Forma part del Pla de barris

L’Ajuntament ha invertit 4,8 milions d’euros en la construcció d’un equipament que forma part del Pla de barris i que, segons el consistori, aspira a “empoderar” el veïnat mitjançant l’acompanyament social.