Més de la meitat dels barcelonins (50,4 %) creuen que la gestió municipal del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni és dolenta o molt dolenta, d’acord amb el Baròmetre municipal del desembre del 2022. D’aquesta manera, l’executiu municipal actual es converteix en el primer que suspèn l’enquesta elaborada per l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest percentatge ha pujat tres punts respecte al juny d’aquest any: aleshores, el 47,1 % dels ciutadans de Barcelona pensaven que la gestió del govern municipal era dolenta o molt dolenta.

Menys barcelonins avalen la gestió del govern

Els que avalen la gestió política municipal i la troben bona o molt bona (35,0 %) baixa pràcticament quatre punts si tenim en compte l’enquesta de fa sis mesos (38,9). Aquells que valoren com a normal la gestió de comuns i socialistes a l’Ajuntament de Barcelona representen l’11,5 % dels entrevistats, dos dècimes menys que quan es va preguntar el juny de l’any passat (11,7 %).

Cal tenir en compte que aquests percentatges són similars als que rep la gestió de la Generalitat de Catalunya i també del Govern espanyol.

Empitjora la imatge de Barcelona

A l’enquesta d’aquest Baròmetre municipal, un 66,4 % dels enquestats creuen que la imatge de Barcelona ha empitjorat, mentre que un 20,5 % creu que ha millorat. Amb la mirada posada en el futur, la proporció s’inverteix: més de la meitat dels enquestats (53,6 %) pensen que Barcelona millorarà, mentre que un 33,5 % considera que la ciutat anirà a pitjor.

Un 59,9 % dels barcelonins creuen que la situació econòmica de la ciutat és dolenta o molt dolenta, mentre que el 27,9 % creu que és bona o molt bona.

La situació econòmica també ha empitjorat

Pel que fa a l’evolució d’aquesta conjuntura, un 63,1 % dels barcelonins consideren que en l’últim any ha empitjorat la situació econòmica de la ciutat en comparació del 21,9 % que creu que ha millorat. La nota positiva sorgeix quan es pregunta si es creu que la situació millorarà o empitjorarà l’any vinent, ja que un 41,6 % creu que anirà cap a millor mentre que un 40,6 % pensa que ho farà cap a pitjor.

La proximitat de les eleccions municipals del 2023 a Barcelona ha fet que, en aquesta enquesta, no aparegui la pregunta sobre la intenció del vot ni les notes que s’atorguen als líders municipals.