(Agències) Un mosso d’esquadra de paisà ha detingut a les 18.07 h d’aquest dimarts l’exconsellera Clara Ponsatí a la plaça de la Catedral de Barcelona després de la roda de premsa que ha fet al Col·legi de Periodistes de Barcelona, malgrat que ella s’ha identificat com a eurodiputada i ha dit que té immunitat.

La detenció s’ha fet quan estava envoltada de periodistes i acompanyada pel seu advocat, Gonzalo Boye. L’exconsellera li ha ensenyat a l’agent el carnet d’eurodiputada que portava penjat del coll per defensar la seva immunitat i ha preguntat si n’estaven segurs. Finalment, però, ha accedit a pujar al cotxe policial. En una piulada, ha dit que l’han detingut “il·legalment”. Segons ha pogut saber l’ACN, la traslladen a la Ciutat de la Justícia.

Ordre de detenció per desobediència

L’exconsellera d’Educació ha arribat aquest migdia a Catalunya, on oferirà una roda de premsa per explicar el seu retorn des de Bèlgica. Membre actual del Parlament Europeu per Junts, Ponsatí té en vigor una ordre de detenció a Espanya per un delicte de desobediència per l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. També té immunitat europarlamentària cautelar concedida pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea.