Joaquim Forn

El líder de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, Joaquim Forn, ha demanat al Tribunal Suprem, a través dels seus advocats, poder assistir al ple de constitució de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, previst per a aquest dijous a les 11 h. Forn està en presó preventiva al Centre Penitenciari Lledoners, en espera de la sentència del judici del procés.

Junts per Catalunya confia que, igual que va passar amb el ple de constitució de l’Ajuntament, el Suprem autoritzi el trasllat de Joaquim Forn a la seu de l’Àrea Metropolitana perquè pugui ser present també en aquest altre plenari de constitució. Després de permetre que Forn anés al ple d’investidura, l’alt tribunal va denegar, en canvi, que el líder municipal de JxC anés a la sessió que va aprovar el cartipàs.

Ada Colau, presidenta metropolitana

En el ple de constitució de l’Àrea Metropolitana, amb una àmplia presència de representants del PSC, s’ha d’escollir la presidència d’aquest òrgan, que tot apunta que recaurà novament en l’alcaldessa, Ada Colau. A banda, els partits negocien aquests dies el nou govern metropolità. En l’últim mandat, estava format pel PSC, ERC i els comuns. Caldrà veure si ara s’hi suma també JxC.