Joaquim Forn, candidat de Junts per Catalunya, ha estat rebut amb crits de “llibertat” a l’entrada a l’Ajuntament de Barcelona. Després d’un any i mig en presó preventiva i en espera de la sentència del judici del procés, Forn ha tornat a trepitjar el Saló de Cent del consistori que l’ha rebut amb forts aplaudiments i cridant “llibertat”.

Joaquim Forn

Els aplaudiments també han acompanyat Forn quan el president de la Mesa d’Edat, Celestino Corbacho, ha mencionat el seu nom en el moment d’anomenar els regidors que han estat elegits en les eleccions municipals 2019.

Forn també ha rebut el suport dels ciutadans a l’exterior de l’Ajuntament, en l’arribada al consistori des de Brians 2, tal com també va passar aquest divendres quan va venir a fer els tràmits.

Els regidors s’acomiaden de Forn abans de tornar a la presó

El líder de JxC ha estat un dels protagonistes del ple d’investidura. Joaquim Forn ha rebut constants mostres de suport i el degoteig d’abraçades i petons ha estat constant per part d’alguns dels regidors del nou Ajuntament.

Quim Torra lamenta l’absència de Forn

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lamentat l’absència de Joaquim Forn en la visita al Palau de la Generalitat per la seva situació de presó preventiva. “No podem tolerar que aquí no hi sigui Forn”, ha dit Torra, després de felicitar els alcaldes de tots els municipis catalans.

Joaquim Forn torna a Soto del Real

El líder de JxC a Barcelona, Joaquim Forn, ja és és camí de la presó de Soto del Real, custodiat pels Mossos d’Esquadra. Forn ha fet una primera aturada a Brians 2, on s’ha fet el canvi de custòdia amb la Guàrdia Civil. A partir de les 21.19 h aquest cos policial l’ha traslladat a Soto del Real, on hi ha la resta de líders independentistes empresonats.