L’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat “responsabilitat” a Pedro Sánchez per formar un govern a l’Estat. Assegura que l’acord entre socialistes i Unides Podem “ha de ser possible” perquè la dreta i l’extrema dreta estan arribant a acords per governar municipis com Madrid. “Unes noves eleccions poden obrir la porta a un govern de l’extrema dreta”, ha dit Colau.

 

En una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, Colau ha criticat que el president del Govern espanyol en funcions culpi el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, de no arribar a un acord. “És l’enèsima excusa de Sánchez. […] Busca excuses sota les pedres per dilatar aquesta situació“, ha criticat l’alcaldessa. Ada Colau ha destacat que Iglesias “està disposat a parlar de tot” per aconseguir aquesta entesa i que en cap moment no ha demanat tenir el mateix pes al govern que el PSOE.

L’alcaldessa ha definit l’actitud de Pedro Sánchez com “una falta de respecte” cap a un partit amb què necessita arribar a un acord perquè li faciliti la investidura. “Al teu interlocutor, qui ha votat la gent, li dius que s’ha d’apartar?”, ha criticat. Colau sospita que si finalment no acaba pactant amb Unides Podem “és perquè acabarà pactant amb Ciutadans“.