joaquim forn

Joaquim Forn no assistirà aquest dimarts al ple del cartipàs de l’Ajuntament de Barcelona. El Tribunal Suprem ha rebutjat concedir-li el permís que va sol·licitar el president del Grup Municipal de Junts per Catalunya i, per tant no sortirà de la presó de Lledoners per anar-hi.

Els magistrats, que l’han jutjat amb la resta de líders independentistes en el judici del procés, consideren que el permís sol·licitat no té “caràcter d’extraordinari”, tal com exigeix l’article 47 de Llei orgànica general penitenciària.

De res no ha servit, doncs, la carta que va enviar Colau al tribunal. El tribunal ha actuat igual que la fiscalia, que va rebutjar donar-li permís al·legant risc de reiteració delictiva i d’alteració de la convivència ciutadana.

Decisió “arbitrària i política”

La portaveu del Grup Municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha denunciat que la decisió del Tribunal Suprem és “arbitrària i política”, tal com també ha publicat a través de Twitter. En una compareixença, ha remarcat que amb l’absència de Forn s’alteren les majories electorals i ha recordat que el regidor no està suspès ni hi ha cap petició sobre la taula perquè el tribunal el suspengui de funcions.

Homs considera “ridícul” l’argument de la fiscalia

El coordinador de les defenses dels presos de Junts per Catalunya, Francesc Homs, considera ridículs els arguments de la fiscalia perquè Joaquim Forn no pugui participar en el ple del cartipàs de dimarts. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Homs ha assegurat que la fiscalia actua des de l’activisme polític contra l’independentisme.

L’advocat dels presos de Junts per Catalunya també ha destacat que la carta que Colau va enviar a la defensa de Forn per demanar que pogués participar al ple municipal els serveix de fet provatori. L’escrit acredita davant del Suprem que el ple del cartipàs és l’extensió del ple de constitució que es va fer al juny, i al qual Forn va assistir.

Sobre la sentència del judici del procés, Homs ha dit que fonts directes del Suprem la situen per a l’última setmana de setembre o principis d’octubre.