Els regidors de JxC han col·locat un llaç groc a l’escó de Joaquim Forn. El president del Grup Municipal no ha pogut assistir al primer plenari del mandat perquè no va obtenir l’autorització del Tribunal Suprem. Més enllà del llaç groc per denunciar la presó preventiva de Forn, la seva absència també ha marcat algunes intervencions al plenari.

La d’Elsa Artadi, portaveu de JxC, ha estat la més emocionada. La número dos de Forn ha denunciat que “per primera vegada tenim un regidor que és pres polític” i ha destacat que Forn “és el campió del ‘ni oblit, però sí perdó'”.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Ada Colau, ha lamentat “que un regidor del ple no ens pugui acompanyar” perquè “ha estat votat i no ha estat suspès”, mentre que Ernest Maragall (ERC) ha advertit que “és una vergonya” l’absènciade Forn perquè altera “explícitament el resultat de les eleccions”.

Per contra, el president del Grup Municipal de BCN Canvi, Manuel Valls, ha reiterat les paraules que ja va dir al plenari d’investidura: “Aquí a Espanya no hi ha presos polítics, ho torno a dir. No podem viure i treballar fora de la llei”, ha sentenciat.