Joan Ramon Riera és des d’aquest mes de juny el nou regidor de les Corts en substitució de Xavier Marcé. Riera és del PSC i el dia 11 va prendre possessió del càrrec a l’Ajuntament, després de la sortida de Marga Mari-Klose del govern municipal i el posterior pas de Marcé al districte de Nou Barris.

En els primers dies com a regidor, Riera ja s’ha reunit amb representants d’associacions de veïns i comerciants i espera seguir-ho fent en les properes setmanes. És la segona vegada consecutiva que el districte de les Corts canvia de regidor en ple mandat. El 2016, amb l’entrada dels socialistes al govern, Laura Pérez va deixar pas a Agustí Colom.

Aposta per la inclusió

Riera és també regidor d’Infància, Joventut i Persones Grans i presideix l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. La inclusió és precisament un dels eixos del districte de les Corts, que fa més de sis anys que té en marxa l’espai d’inclusió 20+20+20, i un dels valors afegits del districte en els quals Riera vol aprofundir: “Les Corts és un magnífic taller de treball en matèria d’inclusió, hem de ser capaços d’aprofundir en aquest fet diferencial”.

El pla d’inversions, en suspens

El nou regidor diu que agafa responsabilitats al districte amb ganes, tot i que reconeix que la situació econòmica actual causada per la transmissió de la covid-19 obligarà a replantejar el pla d’inversions que es va presentar al febrer en l’àmbit de tota la ciutat. Això sí, explica que treballarà perquè es puguin mantenir les inversions previstes per al districte com són, per exemple, els reallotjaments pendents a la Colònia Castells.

Pel que fa als reptes de futur, Riera explica que les Corts en té “de mobilitat i urbanístics”, assegura. A més, tot i que és de l’Eixample, ha gaudit de les Corts: “He estat sempre molt amic dels organitzadors de la festa major de les Corts. Des que anava a la facultat ja venia per aquí als Jardins de les Infantes, a la paella popular, a les festes nocturnes”, recorda.