El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha dit que té l’atenció centrada en Barcelona i que als regidors se’ls ha de permetre “fer més d’una activitat”. D’aquesta manera, ha respost el líder del PSC a Barcelona i primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que va avisar-lo que si vol ser candidat a la Generalitat haurà d’abandonar el govern municipal.

A mitjans de juny, Albert Batlle va expressar la predisposició a liderar una candidatura catalanista no independentista a unes futures eleccions al Parlament. El tinent d’alcalde forma part del grup socialista a l’Ajuntament que lidera Collboni, tot i que milita a Units per Avançar. “Hi ha regidors que són diputats al Parlament o tenen responsabilitats a la Diputació o l’Àrea Metropolitana”, ha expressat Batlle aquest dilluns.

El tinent d’alcalde ha afegit que se sent “molt confortable” amb la funció que té dins del govern municipal i ha apuntat que tots els regidors que tenen responsabilitats més enllà de l’Ajuntament “estem compromesos amb la vida de la ciutat”. Precisament, Collboni va recordar a Batlle que “Barcelona és el primer” i que és incompatible amb enfocaments polítics més enllà de la ciutat.