El líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, creu que el tinent d’alcalde Albert Batlle no ha complert les expectatives que va generar en matèria de seguretat a la ciutat i, per això, considera que es postula per liderar una candidatura catalanista no independentista a la Generalitat. “Assistim a una fuga endavant, legítima i respectable, però que deixa Barcelona en segon terme”, ha sentenciat.

Segons Maragall, que va compartir govern socialista a l’Ajuntament durant anys amb Batlle, les expectatives que va generar el tinent d’alcalde de Seguretat “han quedat lluny de la realitat”. El líder d’ERC ha apuntat que qui hauria de ser el regidor d’aquesta àrea és el republicà Jordi Coronas, “que sap de què va”.

L’anunci de Batlle de fer el salt a la política catalana ha generat mala maror amb el líder del PSC i primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que el va advertir que si vol ser candidat a la Generalitat haurà d’abandonar el govern municipal perquè “Barcelona és el primer”. Batlle li ha replicat aquest dilluns que als regidors se’ls ha de permetre fer més d’una activitat.