El ple municipal d’aquest divendres ha tornat a rebutjar el projecte de l’Hermitage. Després que el Port demanés al consistori recuperar el museu a la nova bocana, Barcelona pel Canvi ha instat al govern municipal a reprendre les negociacions “tan aviat com sigui possible” per posar en marxa la iniciativa. La proposta del partit de Manuel Valls, però, no ha tingut èxit perquè BComú i PSC hi han votat en contra i ERC s’hi ha abstingut.

L’impacte del museu a la ciutat

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha defensat el “no” a l’Hermitage i ha assegurat que el projecte genera un impacte que Barcelona “no pot assumir”, tal com avalen els quatre informes d’urbanisme, cultura, economia i mobilitat, que fa uns mesos desaconsellaven instal·lar el museu a la nova bocana. Sanz també ha recordat que l’equipament es vol fer en sòl públic i, per tant, les competències per decidir si té èxit o no són de la Comissió de Govern.

Valls defensa l’Hermitage

Tant el partit de Manuel Valls com Junts per Catalunya i Ciutadans s’han mostrat favorables a recuperar les converses amb el Port i el Museu Hermitage, i han lamentat que el govern municipal no reconsideri la decisió. Valls, a més, ha qualificat “d’error monumental” i “d’autèntic desastre” deixar escapar el projecte i ha recordat que suposaria crear 400 llocs de treball.