Entitats, empreses i districte s’han trobat aquest dijous a l’auditori 1899 del Barça per celebrar que fa cinc anys van decidir sumar esforços per eliminar els obstacles que es troben a les Corts les persones amb discapacitat. Va començar com un projecte pilot que ha anat creixent. “En aquests moments la majoria del teixit associatiu i empresarial de les Corts hi està implicat”, comenta Miquel Madrigal, president de la Federació Plataforma d’Entitats de Persones amb Discapacitat del districte de les Corts.

Projectes per la inclusió

La lliga Hockey Plus, el curs de monitors de lleure o l’elaboració i distribució d’un obsequi nadalenc als comerços del barri són només alguns dels projectes que tira endavant l’Espai d’Inclusió de les Corts. Des de l’entitat també s’han impulsat estudis, com el que es va presentar el mes de setembre passat, on s’analitzava l’accessibilitat dels establiments turístics i comercials del districte.

Premis Jesús Simón i Àurea Lázaro

Com a novetat, en la trobada d’aquest divendres s’ha anunciat la creació dels premis Jesús Simón i Àurea Lázaro, dues persones del districte que van estar molt implicades en la lluita per la inclusió de les persones amb discapacitat funcional.“Amb aquests premis volem reconèixer aquests projectes d’innovació, dedicació, formació i visibilització de la discapacitat”, comenta Agustí Colom, regidor del districte de les Corts. Després de cinc anys, l’Espai d’Inclusió ja s’ha consolidat al barri i ara es plantegen com obrir-lo a la resta de la ciutat.