El 1993, el llavors alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, es va instal·lar a casa d’alguns veïns de la ciutat per conèixer les problemàtiques dels barris de primera mà. Una família de les Roquetes, a Nou Barris, el va acollir un cap de setmana. Tenien una filla de vuit anys, l’actriu Lluna Pindado, que ara recorda algunes de les anècdotes que va viure: “Els meus companys de classe no s’ho creien i ell em va portar a l’escola amb cotxe oficial”. Tot plegat és el fil conductor del documental ‘Maragall i la Lluna’.

Aquest llargmetratge descobreix la part més humana i la figura política de Maragall a través d’una cinquantena de testimonis, entre amics, familiars, periodistes i polítics. Els directors del documental, Josep Maria Mañé i Francesca Català, expliquen que “repassa tota la seva vida política, des de la clandestinitat fins que va ser president de la Generalitat”. A més, asseguren que aquest recorregut per la figura del polític també explica part de la història de Catalunya.

Maragall documental

L’estrena mundial, al BCN Film Fest

‘Maragall i la Lluna’ s’ha estrenat al BCN Film Fest, un festival que se celebra als Cinemes Verdi fins al 2 de juliol. La directora, Conxita Casanova, admet que des del primer dia que va sentir a parlar del documental va tenir clar que havia de formar part de la programació del festival: “Em semblava que era clau per a un festival que vol referenciar cinematogràficament la ciutat de Barcelona”.

A més, ha estat una de les estrenes més destacades del festival, que projectarà 44 pel·lícules. Hi han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, la consellera de Justícia, Ester Capella, i també companys de partit, com el tinent d’alcalde Jaume Collboni i l’expresident de la Generalitat José Montilla.