collboni bracal LGTBI mundial qatar 2022

El primer tinent d’alcalde de Barcelona i líder del PSC a l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha lluït aquest divendres al matí un braçal LGTBI, element prohibit per la FIFA al Mundial de Qatar 2022 i que representa la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI i contra l’LGTBI-fòbia. Ho ha fet a l’inici del ple municipal del mes de novembre, tan bon punt els 41 regidors del consistori han pres seient per començar la sessió plenària.

La prohibició de dur el braçal “One Love” o qualsevol altre element LGTBI a Qatar ha generat molta polèmica. Seleccions com l’alemanya han protestat contra la decisió de la FIFA tapant-se la boca abans de jugar el seu primer partit de la competició. La celebració de la cita esportiva en aquest país asiàtic ha estat molt criticada per periodistes, dirigents polítics i aficionats del futbol.

Ple del novembre 2022 a l’Ajuntament de Barcelona | DIRECTE
En la sessió es debatrà sobre el disseny dels carrils bici, el corredor mediterrani, la causa reoberta contra l’alcaldessa per les subvencions i el trasllat frustrat del Mercat de l’Estrella

Contra la vulneració de drets humans a Qatar

Per exemple, el periodista Fonsi Loaza ha retratat la part més fosca del Mundial a ‘Qatar, sangre, dinero y fútbol’, tot mostrant la vulneració de drets humans en aquest estat. Les dones o les persones LGTBI són alguns dels col·lectius més afectats.

Precisament per aquesta raó, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va rebutjar instal·lar pantalles grans per seguir la competició futbolística per considerar-lo “el Mundial de la vergonya“.