El grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona vol que la ciutat presenti candidatura per acollir els Mundials d’atletisme del 2027 o 2029. De fet, la formació que lidera Ernest Maragall farà un prec al govern municipal en el ple d’aquest divendres perquè es comprometi a impulsar la candidatura. La portaveu adjunta d’ERC, Elisenda Alamany, ha dit que han temptejat diversos actors i la conclusió és que “Barcelona pot ser una bona candidata”.

Alamany ha defensat que per la trajectòria, arrelament de l’atletisme a la ciutat i l’experiència en la gestió de grans esdeveniments esportius, Barcelona ha de manifestar la voluntat d’acollir aquesta prova mundial. Si ho fa, no serà la primera vegada que la ciutat ho intenta. Va provar sort amb els Mundials del 2013, que es va quedar Moscou, i ho va tornar a intentar amb els del 2019, que es van acabar fent a Doha (Qatar). Barcelona sí que ha organitzat un Campionat del Món júnior d’atletisme, el 2012.

Escenaris i calendari

La portaveu d’ERC ha recordat que el president de la World Athletics, Sebastian Coe, ha manifestat que Barcelona seria un escenari fantàstic per acollir els Mundials. Alamany ha apuntat que l’Estadi Olímpic Lluís Companys compleix els requisits per fer aquesta prova esportiva. Segons ha apuntat, al desembre es donarà el tret d’inici per aconseguir els Mundials del 2027 i la precandidatura s’ha de presentar l’1 d’abril del 2023.