Els tres regidors del Grup Municipal de Ciutadans han comparegut a l’Ajuntament de Barcelona per assegurar que són de Ciutadans i que ho continuaran sent. Afegeixen que malgrat la negativa del partit, intentaran continuar negociant per resoldre la crisi oberta de fa setmanes. Una crisi que es va iniciar amb l’autoproclamació de Paco Sierra com a president del grup i que va tenir un punt d’inflexió amb la dimissió de la fins aleshores candidata, Luz Guilarte. Aquest dimecres la crisi va sumar un nou capítol: en un comunicat, el partit va dir que trencava les negociacions i acusava Paco Sierra de tenir una actitud arbitrària i obstruccionista.

En la compareixença, Paco Sierra ha negat aquestes acusacions i ha dit que “no hi ha un acte de rebel·lia sinó una voluntat, tal com mana la llei i les normatives internes, de prendre decisions pròpies i de gestionar el grup”.

Acusacions al partit: “Volem més democràcia interna”

Sierra ha acusat el partit d’inoperant i ineficaç en la gestió de grups humans. I demana més democràcia interna. Insisteix que segons el seu parer, el candidat a les eleccions municipals del 2023 ha de ser escollit en unes primàries. “És Carrizosa”, recorda Sierra, “qui va arribar a la presidència del partit apartant a qui havia guanyat unes primàries”.

El grup municipal ha avançat als mitjans que dilluns convocarà l’organització de Ciutadans, en un intent de reprendre les negociacions, amb un objectiu que, asseguren, és compartit: intentar que el 2023 es pugui mantenir la representació del partit a l’Ajuntament de la ciutat que ha vist néixer la formació.

És per això que traslladaran una contraproposta que, entre d’altres accepta que la presidencia del grup sigui per a la nova regidora Julia Barea, que demana autonomia del grup municipal pels nomenaments o cessaments que consideri, i que reclama unes primàries per decidir el candidat. En qualsevol cas, en la proposta s’explicita que cap dels tres regidors de Barcelona tenen la intenció de presentar-s’hi.