ILP ocellaires Rambla

(ACN/redacció) Els antics ocellaires de la Rambla han recollit fins ara 61.782 firmes i superen així els suports necessaris per tramitar la iniciativa legislativa popular (ILP) al Parlament perquè se’ls consideri Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya. El seu portaveu, Xavier Cuenca, confia que aquest suport ciutadà serveixi perquè l’Ajuntament de Barcelona mantingui un “diàleg real” amb ells fora de la via judicial.

Les estàtues i els antics ocellaires, els “desplaçats” per les obres de la Rambla

Oberts a canvis

Els ocellaires haurien d’haver marxat a l’abril dels comerços de la Rambla, però justament l’impuls d’aquesta ILP els ha permès quedar-s’hi, en acceptar-se mesures cautelars en aquest sentit. Alhora, consideren que “molt probablement seguiran funcionant fins que s’iniciïn els tràmits de la ILP”. També expliquen que s’adaptaran als canvis que l’Ajuntament els pugui requerir, ja sigui en el tipus de producte que venen (ara gelats i records) o fins i tot d’ubicació dins del passeig.

Cuenca ha afirmat que continuaran recollint més signatures de suport fins a l’exhauriment del termini, fixat per a l’11 de gener del 2023. “L’objectiu és recollir-ne com més millor”, expliquen els ocellaires.

Aquesta serà la primera ILP de la legislatura que haurà rebut els suports necessaris —com a mínim 50.000— perquè es pugui tramitar al Parlament.