Paco Sierra Noemí Martín

Nou capítol en la crisi interna de Ciutadans a Barcelona, que s’aguditza. La direcció del partit ha anunciat que trenca les negociacions amb Paco Sierra, president actual del grup municipal a l’Ajuntament. Sierra va arribar al càrrec a l’octubre després d’una revolta interna per apartar la fins aleshores líder municipal, Luz Guilarte, que va acabar dimitint. En un comunicat, Ciutadans acusa Sierra de tenir “una actitud obstruccionista i arbitrària”.

Per això, el partit sosté que no ha estat possible arribar a un acord amb ell i queda en espera que es resolgui l’expedient d’expulsió que li va obrir. En l’escrit, la direcció de Ciutadans apunta que Paco Sierra “continua mantenint contactes al servei dels interessos d’altres partits amb vista a les pròximes eleccions municipals, la qual cosa demostra la seva nul·la intenció de resoldre la situació.”

Canvis al grup i destitució de consellers

Segons ha pogut saber betevé, la proposta que Ciutadans va presentar a Paco Sierra per arribar a un acord l’apartava de la presidència del grup municipal i hi posava la nova regidora Julia Barea. Sierra, però, va presentar una contraproposta que també incloïa recuperar les xarxes socials de Ciutadans a Barcelona però, segons ha explicat a betevé, el partit no la hi va acceptar.

A tot això, aquest dimecres, Sierra ha destituït tres consellers de districte de Ciutadans a les Corts, Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi. Aquest últim era el secretari d’Organització del partit a Barcelona. Si l’expulsió de Paco Sierra tira endavant, el regidor ha anunciat que presentarà un recurs a la comissió de garanties del partit i, si no li donen la raó, anirà als tribunals.