L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat fermament les superilles i els eixos verds que s’estan implantant a la ciutat. Colau ha assegurat que “Barcelona està en plena transformació” i que “aquest model és imparable” perquè cal augmentar el verd i reduir espai al cotxe privat per construir una ciutat més “segura, respirable i amable”. L’alcaldessa també ha assegurat que és el que vol la ciutadania: “Ningú no vol fer marxa enrere allà on ja s’ha implantat” , ha sentenciat.

La resposta de Colau a una estudiant per preguntar-li per la roba: “Em vesteixo com em dona la gana”
El moment de tensió ha finalitzat amb una conversa entre Colau i l’estudiant de periodisme

Colau ho ha dit en resposta a les declaracions del líder del PSC, Jaume Collboni, que aquest dimecres va assegurar que caldrà “aturar-se i avaluar” com ha funcionat la superilla de l’Eixample abans de fer més eixos verds. De fet, Collboni apostava per millorar la qualitat de l’aire de Barcelona guanyant espai verd amb interiors d’illa.

La lògica preelectoral i el perfil propi

L’alcaldessa ha subratllat que “Collboni és el primer tinent d’alcalde i ha votat a favor de la superilla” i també d’altres transformacions de la ciutat. En aquest sentit, la líder dels comuns ha recordat que falten pocs mesos per a les eleccions municipals i que els partits volen marcar perfil propi, però que la ciutadania espera que el debat sobre el model sigui en positiu.

Nosaltres tenim un model de transformació urbana de pacificació. Si algú té un altre model, parlem-ne en positiu. Però no es pot frenar un model que ja es una realitat”
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona
L’abans i el després de la superilla de l’Eixample. Així es transformaran quatre carrers en eixos verds
Mira com canviaran els carrers del Consell de Cent, Rocafort, Girona i Comte Borrell

“Em sorprendria que el PSC s’alineï amb les elits”

Colau ha insistit que “la ciutadania ens ho demana perquè ho té claríssim”, però ha admès que les superilles i els eixos verds generen també resistències. En aquest àmbit, ha fet una referència directa a Foment del Treball com a “lobby que no vol que res canviï” i ha expressat els seus dubtes que els socialistes vulguin defensar els mateixos interessos: “Em sorprendria que el PSC s’alineï amb aquestes elits que no volen que res canviï”.

La superilla de l’Eixample es queda sense el panot de Barcelona renovat
Finalment no s’hi farà la prova pilot amb les tres propostes finalistes de rajoles més sostenibles fetes amb material reciclat i porós

Colau pressiona per mantenir els descomptes al transport

Ada Colau ha tornat a demanar que el 2023 es mantinguin les tarifes reduïdes al transport públic. En una entrevista “Vermuts del Diari de Barcelona”, al campus del Poblenou de la UPF, ha considerat que els descomptes actuals “s’han de mantenir perquè l’encariment de la vida es manté“. Ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona aportarà la part que li correspongui per fer-ho possible i demana a la resta d’administracions que facin el mateix.