L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat una inversió milionària per embellir els barris del litoral barceloní. El pressupost total és de tres milions i mig d’euros i forma part del Pla endreça. Les obres inclouen nova pavimentació i canvis al mobiliari urbà, entre d’altres. Les primeres actuacions ja estan en marxa i els treballs estaran enllestits a l’agost, a punt per a l’estiu i la Copa Amèrica de Vela.

Un estiu d’ús intensiu de la zona de platges

L’arribada del bon temps es tradueix en un ús més intensiu de la zona de les platges, amb gran afluència de persones, barcelonins i turistes. El regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, diu que l’estiu és un període de gran intensitat al front marítim i que és necessari “posar-hi ordre”, sobretot en un “any especial” perquè la ciutat serà la seu de la Copa Amèrica.

El tinent d’alcalde ha subratllat que són unes obres “molt necessàries”, que ja estan en marxa i que són el primer indicador que Barcelona ja té el pressupost aprovat. En aquest sentit, Batlle ha subratllat que són les primeres inversions, però que s’estendran a tota la ciutat: “Comencem per aquí, però seguirem”, ha remarcat.

Renovació de l’asfalt amb afectacions de trànsit

Les obres han engegat aquesta setmana i entre els primers treballs que s’estan fent hi ha la renovació del paviment de l’avinguda del Marquès de l’Argentera, entre el pla de Palau i el passeig de Picasso, al barri de la Ribera, i també al carrer dels Pescadors, a la Barceloneta.

inversió milionària als barris del litoral

A més, dilluns vinent, 13 de maig, començaran els treballs al passeig de Colom, on es renovarà el paviment del tram central, d’ús exclusiu per a transport públic i taxis. En aquest cas, les obres duraran quatre dies i comportaran desviaments d’algunes línies d’autobús.

El calendari també inclou la renovació del paviment de la plaça de Drassanes, el passeig de Josep Carner, pla de Palau i el passeig Marítim de la Barceloneta. A banda, es faran actuacions de reparació de calçada a la plaça de Pau Vila, l’avinguda del Litoral, carrer del Doctor Aiguader i al carrer de la Marina.

Actuacions de millorar en voreres

Aquest divendres, 10 de maig, han començat els treballs de reparació i renovació de voreres també al passeig Marítim. En els propers dies i setmanes també s’actuarà al pla de Palau, al passeig d’Isabel II, el pas de Sota Muralla, el carrer de la Reina Cristina i el carrer de Llauder, al barri de la Ribera; al passeig de Colom i la plaça del Duc de Medinacelli, al Gòtic; al passeig de Joan de Borbó, Pepe Rubianes i altres punts de la Barceloneta.

Millores també al mobiliari urbà

També es faran millores en el mobiliari urbà i estructures com baranes, balustrades, escales i senyalització. Per exemple, es rehabilitarà tota la barana que dona a la platja del Somorrostro i s’arreglaran les escales i grades d’aquesta platja i el moll de la Marina.

Entre les actuacions més destacades hi ha la reparació del paviment del passeig Marítim, tant a la part que toca a la sorra, com la de la part superior del passeig. Es canviaran les lloses i es repararan forats i altres irregularitats.