parlament de catalunya buit

El Parlament de Catalunya és l’òrgan legislatiu i de control polític de la Generalitat de Catalunya que representa el poble dins aquesta institució de govern. Aquest diumenge, 14 de febrer, s’han celebrat les eleccions que decidiran com es configurarà a partir d’ara. En espera del resultat definitiu, segons el sondeig de betevé i ‘El Periódico’ hi hauria un triple empat PSC-ERC-JxC en les eleccions a Catalunya del 2021.

Actualment el Parlament de Catalunya està integrat per 135 diputats, dels quals la circumscripció de Barcelona n’elegeix 85; la de Girona, 17; la de Lleida, 15 i la de Tarragona, 18. Cada un d’ells ocupa un escó, al Saló de Sessions.

Quants escons es necessiten per ser majoria?

La majoria al Parlament de Catalunya s’obté quan el nombre de vots supera el nombre corresponent a la meitat més un del total de diputats. Per tant, si té 135 diputats, la majoria absoluta és 68: 135 dividit entre 2 és 67,5. 67,5+1=68,5=68 (els decimals no es tenen en compte).

Una vegada es coneguin els resultats definitius d’aquests comicis, les diferents forces polítiques hauran de pactar entre si per decidir qui serà el proper president de la Generalitat.