imatges curioses mítings pandemia 14f
imatges curioses mítings pandemia 14f

Els mítings electorals del 2021 estan donant imatges insòlites a causa de la pandèmia pel coronavirus. La crisi sanitària ha obligat a establir un protocol estricte amb mesures específiques per minimitzar el risc de contagi durant la campanya. Així, les imatges de pavellons plens a vessar de militants i simpatitzants i els petons i les abraçades entre els líders polítics tan habituals en altres campanyes han donat pas a la mascareta, les desinfeccions constants dels micròfons, seients buits i audiències virtuals.

Recollim en nou fotografies algunes de les curiositats que han deixat els mítings dels partits abans de les eleccions catalanes del 14 de febrer.

Actes a l’aire lliure i amb mascareta posada

Si bé la mascareta és un element de protecció obligatori a tot arreu, molts candidats se la treuen quan pugen a l’escenari i s’instal·len davant del micròfon. Altres dirigents polítics, com els de Ciutadans, opten per mantenir posada la mascareta, fins i tot durant els seus discursos.

míting electoral Ciutadans

Desinfecció constant

Si alguns mítings electorals s’han caracteritzat per ser molt duradors, els d’enguany poden ser fins i tot més llargs per les mesures d’higiene i de seguretat. Per exemple, hi ha formacions com En Comú Podem que, després de la intervenció d’un candidat, desinfecten els micròfons i els protegeix amb una funda semitransparent d’un sol ús.

míting comuns

Seients buits i separació prudencial

A banda del registre previ d’assistents, el protocol del Procicat obliga els partits a deixar una separació prudencial entre persones en els mítings. En el cas d’un espai tancat, es deixen butaques buides per garantir una distància d’un metre i mig o dos entre els simpatitzants, tal com es pot veure en aquest acte electoral d’ERC.

Salutacions amb el colze

Hi ha líders polítics que, malgrat la pandèmia, continuen saludant els assistents als mítings amb abraçades o encaixades de mans. D’altres, però, opten per la prudència i recorren al cop de colze, amb l’objectiu de reduir el risc de contagi pel coronavirus. Aquesta fotografia de Pablo Casado (PP) il·lustra una de les noves formes de salutació en temps de pandèmia.

pablo casado pp míting electoral

Petons a distància

Si en els actes electorals d’enguany veiem menys imatges d’abraçades, en veiem encara menys de petons entre candidats. Amb l’obligatorietat de la mascareta i la distància de seguretat, l’única opció són els petons a distància, com el que va enviar Jordi Turull (JxC) als seus companys de partit.

jordi turll junts petó mascareta

Audiència virtual rere l’escenari

Amb l’assistència presencials als mítings limitada, el format virtual s’ha colat en aquesta campanya. Candidats com Salvador Illa (PSC) han buscat i trobat una alternativa per sentir-se acompanyats de militants i simpatitzants del partit: reunions en directe a través de plataformes com Zoom amb desenes de persones connectades i projectades rere l’escenari.

Salvador Illa PSC audiència virtual

Presa de temperatura als assistents

Una altra de les imatges que deixen aquests dies de campanya pel 14-F és la de la presa de temperatura als assistents abans d’entrar a un acte electoral. El termòmetre d’infrarrojos digital i sense contacte ha estat un dels elements estrella dels mítings, per evitar que ningú amb una temperatura corporal superior a 37,5 ºC pogués entrar a un acte.

Periodistes lluny dels candidats

En els grans mítings electorals, els candidats intervenen des d’un faristol, amb un micròfon, però sovint també decideixen trepitjar carrer i prendre contacte amb veïns i també amb periodistes. Enguany, els professionals dels mitjans de comunicació que cobreixen la campanya han de guardar distància amb els presidenciables i això ha deixat imatges com aquesta vista en un acte del PDeCAT: periodistes subjectant pals extensibles per acostar el micròfon a la boca de l’interventor des de la màxima llunyania possible.

Protestes sense sortir de casa

Una de les imatges més repetides de la campanya ha estat la de les protestes contra la presència de Vox allà on la formació d’ultradreta anava a fer campanya. La pandèmia no ha impedit que en la majoria de casos els manifestants es concentressin a la via pública, a tocar dels actes del partit. Tot i això, al Carmel molts veïns van apostar per fer públic el rebuig contra Vox amb una cassolada des dels seus balcons, evitant aglomeracions que poguessin propagar el virus.

Comparteix a: