El candidat de Vox a les eleccions del 14 de febrer, Ignacio Garriga, ha reiterat que vol posar fi a l’estat autonòmic i que, per tant, vol eliminar els parlaments autonòmics per “garantir la igualtat entre espanyols” i eliminar la “despesa i la càrrega fiscal extraordinària” pel ciutadà.

Garriga ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció al Fòrum Europa – Tribuna Catalunya. Preguntat pel presentador, el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, Garriga ha dit que el principal problema de Catalunya és la manca de llibertat, “tant política com econòmica i social”.

“La mostra és que el fet que hi hagi 17 sistemes sanitaris ha causat un “autèntic caos” a l’hora de gestionar la pandèmia. Entén que “si hagués hagut un comandament únic hauríem estat més efectius i hauríem donat les mateixes ordres a tots els espanyols. No com ara, que uns poden sortir de casa fins a una hora o fins a un lloc i uns altres tenen altres limitacions”. Això “trenca el principi d’igualtat entre tots els espanyols”, afegeix.

Tot i això, preguntat per si llavors considerava que a la pandèmia es va gestionar millor a l’inici quan la gestió estava centralitzada al Govern espanyol, Garriga ho ha rebutjat i ha dit que s’hauria fet millor, efectivament, si al capdavant del Ministeri de Sanitat hi hagués hagut algú “competent” i no algú com Salvador Illa, ha afegit, que ha fet una gestió “negligent”.

El pla de Vox contra la pandèmia

El candidat de Vox ha criticat la gestió de la pandèmia d’Illa i ha dit que si arriben al govern, obriran tots els negocis, perquè tenen “un pla”: tests massius i recurrents a tota la població i invertir en un sistema de seguiment de casos “de veritat”, entre d’altres.

Finalment, Garriga ha apostat perquè el govern financiï les mascaretes, que doni més ajudes per fill a les famílies i més bonificacions fiscals a les nombroses, i ha promès, si governa, fer-ho per a tots els catalans, siguin independentistes o no. “Prefereixo ser president de la Generalitat que ministre”, ha conclòs en resposta a l’última pregunta de Morros.