Les oficines de Correus que habitualment tanquen al migdia, obriran aquesta setmana durant les tardes de manera excepcional per poder recollir els vots d’aquells electors que ho van sol·licitar dies enrere a través del servei postal.

Segons ha informat Correus aquest dilluns, en un comunicat, fins aquest dijous s’obriran les oficines durant les tardes, entre les 16.30 i les 19.45 h, perquè els ciutadans que van iniciar el tràmit de vot amb aquest mètode puguin completar el procés, enguany, amb prop de 285.000 sol·licituds.

La recollida dels vots a les oficines, de manera presencial, es produeix quan, o bé el carter no ha pogut dur el vot al domicili de l’interessat, o bé que quan ho ha fet, l’elector n’era fora.

Segons la companyia estatal, el període per recollir els sufragis per correu acabarà aquest divendres, 12 de febrer, a les 14 h. Així, l’empresa aconsella als interessats a dipositar el vot a les oficines que “no esgotin els terminis” ni tampoc l’ús de la cita prèvia, en marxa a 89 oficines catalanes.

D’altra banda, Correus ha recordat que els electors que hagin d’entregar el vot per correu en una oficina hauran de presentar la documentació electoral que se’ls va entregar quan van iniciar el procés, i un cop hagin votat presencialment a les dependències de Correus, rebran un justificant que acreditarà l’entrega i el dipòsit del seu vot.

Com seran les eleccions a Catalunya en temps de covid?