El candidat del Partit Popular, Alejandro Fernández, s’ha envoltat aquest dilluns del president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, en un acte de campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2021. El cap de llista del PPC ha apel·lat al vot dels catalans d’origen andalús i els ha promès que, si arriba al govern, no seran víctimes de menyspreu: “Cap governant de la Generalitat tornarà a referir-se a vosaltres com a colons o ‘nyordos’“, ha assegurat.

Fernández ha dit que els andalusos que resideixen aquí són “ciutadans de primera” i la seva també és “cultura catalana”. Al seu torn, Moreno s’ha vantat del govern que “han aconseguit” a Andalusia —fruit d’un pacte amb Ciutadans i Vox— i ha dit al presidenciable que capgirar Catalunya també “és possible”. Fernández ha erigit el PP com l’únic partit capaç de liderar un canvi en terres andaluses després d’anys d’executiu socialista.

Potenciar la marca Barcelona per “rescatar” el turisme

El cap de candidatura popular ha marcat prioritats a l’hora de reconstruir Catalunya després de la pandèmia. Ha plantejat un pla de rescat per al sector turístic i s’ha distanciat de partits i figures públiques —com la CUP o l’alcaldessa, d’Ada Colau, ha especificat— que promouen, ha dit, la “turismofòbia”. Fernández ha apostat per potenciar les marques Barcelona, Costa Brava i Costa Daurada, i ha proposat una moratòria fins al 2022 de l’impost turístic.