(ACN/Redacció) El candidat del PSC, Salvador Illa, ha negat que el seu partit estigui fent un “càlcul electoralista” amb els indults tot “posposant-los” per després de les eleccions del 14 de febrer, tal com el va acusar la candidata d’En Comú Podem, Jéssica Albiach. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Illa ho ha negat: “No, absolutament no i rotundament no. Qui faci aquest plantejament s’equivoca molt”, ha avisat.

El presidenciable socialista ha dit que la petició d’indult per als presos independentistes s’està tramitant i ha defensat que no tinguin “cap privilegi ni cap perjudici”. Sobre l’expresident Carles Puigdemont, Illa ha dit que està fora per no haver respectat l’estat de dret i no haver volgut sotmetre’s a les conseqüències dels actes: “Ell mateix va tenir dubtes, perquè va estar a punt de convocar eleccions”, ha argumentat Illa, que ha reclamat que no es banalitzi l’estat de dret.

Illa, partidari de no castigar els “excessos verbals” de les manifestacions artístiques

D’altra banda, veu “pertinent” que el Govern espanyol hagi proposat que no es castiguin amb presó els “excessos verbals” de les manifestacions artístiques, enmig de la polèmica per la condemna al cantant de rap lleidatà Pablo Hasél. “No comparteixo certes lletres de cançons, però em sembla pertinent i necessari en línia del que passa a Europa”, ha valorat.

Novament, el candidat socialista ha expressat la seva voluntat de formar govern amb els comuns. Més tard, preguntat sobre si acceptarà el suport de Vox en una hipotètica investidura: “L’estabilitat del meu govern no descansarà sobre Vox”, ha assegurat Illa.

Carta oberta als treballadors públics

D’altra banda, Salvador Illa ha publicat aquest dimarts una carta oberta als 324.629 treballadors públics de Catalunya en què els garanteix “recursos i tranquil·litat” si guanya les eleccions i pot formar govern. A la carta, publicada en diversos mitjans de comunicació, el presidenciable socialista diu que “molts servidors públics han estat obligats a prendre partit per una opció política” i diu que “el temps de les servituds partidistes ha d’arribar al final”. “Si soc president de la Generalitat, els servidors públics només tindran un deure: fer bé la seva feina”, promet. Illa demana que el 14-F serveixi per “tancar un temps de soroll i foscor” i crida a “un temps nou de retrobament i transformació”.