El candidat d’ERC a les eleccions del 14-F, Pere Aragonès, ha presumit aquest dimarts de ser “l’únic candidat que ningú no veta”, en una entrevista al programa ‘Cafè d’idees’, de TVE. Preguntat per l’escenari de pactes que s’haurà d’obrir l’endemà dels comicis, el republicà ha insistit que “només hi ha dos candidats” que puguin tenir el suport dels seus àmbits respectius: Salvador Illa (PSC), amb el suport dels constitucionalistes, i Pere Aragonès (ERC), amb el suport dels sobiranistes.

Per això, el cap de llista d’ERC s’ha vantat de no tenir el veto de cap partit “partidari de l’autodeterminació i l’amnistia”; és a dir, els partits amb qui Aragonès vol teixir un “govern ampli” el 14-F. En aquest sentit, s’ha mostrat confiat que, arribat el cas, JxC donarà suport a una investidura d’Aragonès com a president de la Generalitat: “Entre Salvador Illa, candidat del 155, i Pere Aragonès… cap independentista no pot dubtar.”

En la mateixa entrevista, Aragonès ha explicat que el Comitè de Campanya del PSC ha rebutjat la proposta del republicà de fer un cara a cara entre el mateix Aragonès i Salvador Illa: “No els deu convenir”, ha sentenciat.

Front democràtic contra l’extrema dreta

Aquest dimarts, Esquerra Republicana també ha fet un acte electoral sobre ciutadania en format telemàtic. El president del Parlament i número 3 per Barcelona de la candidatura republicana, Roger Torrent, ha fet una crida perquè a la propera legislatura es faci un “front democràtic” a la cambra catalana per aïllar l’extrema dreta. Torrent ha apuntat que és “urgent” que totes les formacions es comprometin a contrarestar el discurs d’odi de l’extrema dreta i a prioritzar el “compromís democràtic”. El republicà ha apel·lat a tenir un discurs “inequívoc” a favor de la democràcia i ha reivindicat el compromís “antifeixista” i “antiracista” d’ERC. També ha criticat que el candidat del PSC, Salvador Illa, “vulgui arribar a la Generalitat” amb els vots dels “racistes” i “masclistes”, en referència a Vox.

Torrent, Vilagrà i Driouech en un acte electoral d’ERC