(ACN/redacció) El candidat del PSC a la presidència per a les properes eleccions catalanes, Salvador Illa, aposta per un govern en minoria entre els PSC i els comuns. En una roda de premsa organitzada per l’Agència Catalana de Notícies, Illa ha subratllat que cal reproduir el model de l’Estat i de l’Ajuntament de Barcelona, on els socialistes i els comuns governen conjuntament.

Illa ha recordat que el PSOE i Unides Podem no tenen una àmplia majoria al Congrés i que, tot i això, han pogut tirar endavant els pressupostos generals de l’Estat.

Independència, no; retrobament, sí

D’altra banda, el candidat socialista ha afirmat que “no hi ha majoria independentista a Catalunya i que no hi ha sigut”. Ha defensat que el que hi ha ara és “una majoria pel retrobament”, a la qual apel·la. “La independència és divisiva, no un punt de trobada, i giro full a això”, ha afegit.

Illa anunciarà més noms

El presidenciable socialista ha afirmat que donarà a conèixer durant la campanya electoral noms de persones que formarien part del seu govern si guanyés les eleccions. La setmana passada ja va anunciar que deixaria en mans de Maurici Lucena, ara president d’Aena, la vicepresidència econòmica del seu executiu, si acaba sent president.