Quan falten poc més de tres mesos per a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, el moviment Revolta Escolar ha fet arribar als candidats a l’alcaldia les seves peticions per al proper mandat. Es tracta de 10 propostes que volen que s’incloguin als programes electorals. La més destacada és que es pacifiqui el 100 % dels entorns escolars de la ciutat.

En un comunicat adverteixen que “un cop els partits polítics presentin els seus programes electorals, la Revolta Escolar analitzarà fins a quin punt s’han recollit aquestes deu propostes i es farà públic el resultat de l’anàlisi comparant totes les candidatures que es presenten”.

Limitar la velocitat a un màxim de 20 km/h

Una de les demandes de la Revolta Escolar és la limitació de la velocitat dels vehicles a 20 km/h als entorns escolars. Per fer-ho possible, demanen reduir els carrils de circulació a un màxim d’un, instal·lar coixins berlinesos i passos de vianants elevats. També proposen radars de control de velocitat i senyalització vertical i pintura a la calçada, que adverteixin l’entrada en un entorn escolar.

Eliminar places d’aparcament

Una altra de les propostes és que l’Ajuntament elimini les places d’aparcaments de cotxes i motos —incloses les motos en vorera— als accessos a les escoles i que, per tant, augmentin els espais verds per als vianants.

El moviment també vol que es controlin els nivells de contaminació i soroll i que s’adoptin mesures urgents allà on la mitjana superi el valor límit establert per la normativa europea. Reclamen que s’estableixi un pla perquè a tots els centres escolars es garanteixi aire net “d’alta qualitat” i “en condicions de temperatura òptimes”. Finalment també volen “carrils bicis segurs i practicables” —amples i protegits del trànsit per barreres— i ampliar els aparcaments per a bicicletes a les escoles.

Consideren que les propostes acordades entre les AFA de la Revolta Escolar de Barcelona “no són només  necessàries i urgents, sinó també realistes i factibles de complir en un mandat”.