La Revolta Escolar ha tornat aquest divendres amb els primers talls de trànsit del curs escolar. Famílies de 22 centres educatius de la ciutat han envaït la calçada a la sortida de les escoles, a les 16.30 h, per exigir uns entorns més segurs i saludables. Ja és el tercer curs des que va néixer el moviment i, com a novetat, en els propers mesos els talls de trànsit seran temàtics. D’aquesta manera, volen donar més visibilitat i emfatitzar els vuit punts que reivindica el manifest de la Revolta Escolar.

Segons Marta Aparicio, membre de la Revolta Escolar, per millorar la seguretat a fora de les escoles cal “que els vehicles circulin a menys velocitat, es redueixi el trànsit, es guanyi més espai per als vianants i es creï més espai verd”. Per això creu que l’Ajuntament ha d’actuar, per exemple, amb la instal·lació de més coixins berlinesos a la calçada. “Amb els cartells informatius de zona escolar no n’hi ha prou”, afirma, i afegeix que els radars pedagògics tampoc són efectius i que s’hauria de multar aquells conductors que se salten els límits.

Activitats lúdiques als carrers

La Revolta Escolar no només talla la circulació de vehicles als carrers. En els diferents punts on es mobilitzen, les famílies i els infants organitzen diferents activitats sobre l’asfalt. Els centres d’Entença i Xirinacs, a l’Eixample, han preparat un taller de manualitats per fer cargols amb plastilina i amb un lema: “El trànsit ha d’anar a pas de cargol perquè els nens van a pas de cargol”.

L’AMPA de Joan Miró: “Ens sentim enganyats”

Entre les famílies que han sortit al carrer també s’hi troben les de l’AMPA del Joan Miró. En aquest centre es va fer un procés participatiu per preparar la pacificació de l’entorn escolar. Segons expliquen des de l’AMPA, al juliol hi haurien d’haver començat els primers treballs d’urbanisme tàctic i al setembre s’hauria d’haver reduït un dels carrils de trànsit del carrer d’Entença, entre Diputació i Consell de Cent. Denuncien, per tant, que el projecte hagi quedat aturat, i asseguren que se senten “enganyats”.

Una exposició itinerant acull les millors imatges de la Revolta Escolar

L’aFaaC, el conjunt d’Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya, ha organitzat una exposició itinerant amb el recull de les millors instantànies protagonitzades per la Revolta Escolar. A la mostra s’hi poden veure fotografies dels diversos talls de trànsit, algunes de les quals capturades per la fotoperiodista Joanna Chichelnitzky. Bona part de les instantànies han captat els infants jugant al voltant dels centres escolars. L’exposició ja s’ha vist als Lluïsos de Gràcia i durant el mes de novembre es podrà veure al Centre Cívic Can Felipa.