Una vuitantena de personalitats de l’àmbit de la cultura, la comunicació, l’esport i la política han fet arribar una carta a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per mostrar-li el seu suport davant la decisió de suspendre temporalment les relacions amb Israel, incloent-hi l’agermanament amb la ciutat de Tel-Aviv.

En la missiva qualifiquen la decisió de Colau de “valenta” i els signants remarquen que Barcelona té una “llarga història en matèria de defensa dels drets humans”. “Avui s’honora aquest històric llegat polític i sobretot social de la ciutat. I marca el camí que cal seguir per a molts altres municipis i institucions públiques”, afegeixen, i comparen la decisió d’aquest dimecres amb la dels primers ajuntaments que van decidir tallar llaços amb la Sud-àfrica de l’apartheid. Els signants consideren, a més, que la decisió és una “fita històrica” que dona “una clara resposta a la lluita de la societat civil catalana” en defensa dels “drets de totes”.

L’Ajuntament de Barcelona suspèn les relacions amb Israel i l’agermanament amb Tel-Aviv
La decisió respon a la petició de diverses entitats barcelonines compromeses amb la defensa dels drets humans a Palestina

Entre els 80 signants hi ha noms com els del productor audiovisual Jaume Roures, els periodistes Maruja Torres, Joan Roura i David Fernàndez, els actors Julio Manrique, Clara Segura i Alberto San Juan, els juristes Laia Serra, Anaïs Franquesa i Andrés García i l’exfutbolista del Barça Oleguer Presas. També s’hi troben noms destacats de la política com Eulàlia Reguant, Anna Gabriel, Carles Riera i Ernest Urtasun.