La decisió dels regidors de Barcelona en Comú Laura Pérez i Eloi Badia de no repetir a la llista d’Ada Colau a les eleccions municipals del 2023 ha posat sota el focus dues cares dels comuns amb un llarg historial a l’Ajuntament, com són Jordi Martí Grau i Janet Sanz. En declaracions a betevé, tots dos han respost a la pregunta de si volen continuar un mandat més ara que Colau està parlant amb les bases del partit per configurar la llista.

El tinent d’alcaldia i regidor de Presidència, Jordi Martí Grau, ha defensat que al “projecte de transformació” que els comuns van iniciar el 2015 li cal un tercer mandat. Creu que la llista del 2023 ha de tenir noms que ja hi eren a l’inici i també gent nova. Es mostra “encantat de continuar” si la formació així li ho demana. Martí va ser gerent municipal en el primer mandat de Colau i va entrar com a regidor de BComú el 2019. Abans havia estat regidor del PSC i delegat de Cultura.

Estaré encantat —si els comuns ho vole— de poder continuar treballant per la meva ciutat, que és una dèria que tinc des de fa molts anys”
Jordi Martí Grau, regidor de Presidència

La segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, no es mulla encara sobre el seu futur i deixa la porta oberta a continuar un mandat més. Apunta que la decisió l’ha de prendre també Barcelona en Comú. Sanz acumula dos mandats al govern com a regidora dels comuns, però abans havia estat regidora d’ICV-EUiA. El codi ètic de BComú limita els càrrecs a dos mandats, però hi pot haver una excepció si la militància ho vota, com va passar amb Colau.

Estic oberta al que acabem decidint amb l’organització. És moment d’escoltar i treballar perquè el projecte de transformació continuï”
Janet Sanz, segona tinenta d’alcaldia