elisenda alamany ernest maragall

El grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, que lidera Ernest Maragall, ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, d’actuar amb “unilateralitat” a l’hora de suspendre de forma temporal les relacions amb Israel i l’agermanament amb Tel-Aviv, a través d’un decret d’alcaldia. En un comunicat, els republicans lamenten que la decisió de Colau hagi substituït un debat democràtic al plenari.

Esquerra també posa en dubte que la millor manera de contribuir a la fi de la vulneració de drets humans per part de l’Estat d’Israel sobre la població de Palestina sigui suspendre l’agermanament amb Tel-Aviv. En l’escrit, el grup reconeix que la diplomàcia entre ciutats és “una eina de transformació social” i, per això, apunta que suspendre un acord d’agermanament “ha de ser l’últim pas d’un procés de diàleg”.

Convocar totes les parts

En el comunicat, els republicans exigeixen al govern municipal que abans de suspendre l’agermanament torni a avaluar l’acord amb totes les parts implicades. El 1998, Barcelona va signar un conveni de col·laboració amb Tel-Aviv i Gaza. Per això, ERC vol que es convoquin representants de les tres ciutats per “fixar els termes d’una declaració” i esgotar els mecanismes per facilitar una entesa que contribueixi a posar fi a la vulneració de drets humans.