Julia Barea Sánchez ha pres possessió del càrrec com a regidora de Ciutadans a Barcelona aquest dilluns. Ho ha fet només un mes després de la incorporació de l’altra regidora taronja, Noemí Martín, que va precipitar la crisi interna al grup municipal: Martín es va aliar amb Paco Sierra per desbancar Luz Guilarte com a presidenta de la formació a l’Ajuntament de Barcelona. Un moviment que va resultar amb la dimissió de Guilarte i que va empènyer Cs a quedar-se temporalment amb només dos regidors a Barcelona.

Amb la incorporació de Julia Barea (que ha estat consellera taronja al districte de Ciutat Vella), ara Ciutadans torna a tenir tres regidors. En la presa de possessió del càrrec, Barea s’ha referit de forma implícita al sotrac que està vivint el seu partit: “No han sigut dies fàcils. De fet, els humans ens compliquem cada dia més la vida, i en els moments complicats, encara més”.

Alhora, també s’ha compromès a “treballar de manera incansable”, com diu que ja va fer el 2015 quan va esdevenir consellera a Ciutat Vella, amb “un únic canvi: ara em toca defensar tota la ciutadania i no només la de Ciutat Vella… Tot i que sempre hi tindré una mica de favoritisme”, ha dit.

Nacho Martín i Anna Grau, presents

A banda dels dos companys de grup de Barea (Paco Sierra i Noemí Martín), també han acompanyat Barea en la presa de possessió del càrrec dos diputats de Ciutadans al Parlament de Catalunya: Nacho Martín Blanco i Anna Grau. Es dona la circumstància que són propers a la direcció del partit i, per això, han escenificat una salutació freda amb Paco Sierra: la direcció de Cs manté obert un expedient a Sierra per expulsar-lo de la formació.

Barea, regidora de Cs gràcies a la renúncia de Fernando Carrera
En un principi, qui havia d’entrar a rellevar Guilarte com a regidor a l’Ajuntament era Fernando Carrera (novè a la llista de Valls-Cs a les darreres municipals). Ara bé, com que Carrera ara és assessor del PSC, va anunciar que renunciava a l’acta de regidor.