Paco Sierra Ciutadans

La direcció de Ciutadans ha iniciat el procés per expulsar del partit l’actual regidor taronja i portaveu del Grup Municipal, Paco Sierra. El partit ho ha anunciat a través d’un comunicat. En el mateix document, Ciutadans assegura que Sierra “ha registrat un escrit a l’Ajuntament amb el qual pretén autoproclamar-se president” del grup i, per tant, desbancar Luz Guilarte, que n’és la presidenta actual.

Segons el comunicat, la direcció del partit també ha “tingut notícia que Sierra ha intentat integrar-se a les llistes electorals d’altres formacions” de cara a les eleccions municipals del maig del 2023. Per tot plegat, argumenta el text, “la direcció del partit ha decidit iniciar el procés d’expulsió de Paco Sierra” per “la falta de compromís” amb la formació.

Cs dona ple suport a Guilarte

Més enllà d’anunciar l’expulsió de Paco Sierra, Ciutadans també ha “reiterat la confiança” en Luz Guilarte com a presidenta del Grup Municipal i també com a alcaldable. La formació taronja confia en Guilarte per “continuar liderant el projecte de Cs a Barcelona” i “treballant de manera incansable per a l’interès general dels barcelonins”. Es dona el cas que Luz Guilarte era un dels líders municipals que ja s’havien confirmat com a candidats a les properes municipals.

La guerra interna dins del Grup Municipal de Cs arriba només una setmana després que l’agrupació taronja barcelonina incorporés oficialment Noemí Martín com a nova regidora (arran de la jubilació de Celestino Corbacho). En la presa de possessió de l’acta com a regidora, tant Luz Guilarte com Paco Sierra van fer costat a Martín i, de fet, es van fotografiar junts com a nova composició del grup a l’Ajuntament de Barcelona.