El Govern de la Generalitat no comparteix el desconfinament per províncies que ha plantejat l’Estat. La portaveu, Meritxell Budó, ha afirmat que pensem que els criteris de desconfinament han de ser per regions sanitàries i no per províncies”. Defensa que qui coneix més el territori és el govern català i, per això, plantegen aquest tipus de desescalada. Budó ha posat com a exemple “que no s’entén que un ciutadà de Bellver de la Cerdanya no pugui desplaçar-se a Puigcerdà”. El govern ha explicat que dissabte passat van enviar el document de desescalada a Catalunya al govern de Pedro Sánchez i estan esperant-ne una resposta.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que el pla espanyol “no parla de percentatge ni tampoc d’intervals” i que és “imprescindible” per saber com dur a terme el desconfinament.

“Encara hi ha molta pressió sanitària”

Vergés ha explicat que les xifres de coronavirus en les últimes hores a Catalunya segueixen sent elevades. Les UCI estan ocupades en un 65 % per a malalts de covid-19 i un 35 % per a pacients amb altres patologies. Vergés ha afirmat que “avui les altes han doblat els ingressos”. Alhora ha explicat que “estem en un 160 % d’ocupació a les unitats de crítics, unes xifres molt altes, encara”.