L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, veu “positiu” el pla de desconfinament que aquest dimarts ha exposat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per anar relaxant les mesures implantades durant la crisi del coronavirus. En una roda de premsa per explicar el resutat de la primera sessió del Pacte per BarcelonaColau ha aplaudit “que s’hagi marcat un horitzó” i que s’hagin establert “uns criteris generals i una sèrie de fases amb indicadors objectius de referència per anar avançant”.

L’alcaldessa ha assegurat que “la ciutadania ho necessita” i que és “un missatge que dona tranquil·litat i confiança”. Tot i així, Ada Colau també ha subratllat que “caldrà veure com s’implanta per territoris”. I ha avançat que està “convençuda” que les grans ciutats com Barcelona “haurem de treballar mesures específiques per implantar el pla”.

Pel que fa a la proposta de la Generalitat d’establir franges horàries i d’edat perquè la ciutadania pugui sortir a l’espai públic, Colau ha dit que pot ser “interessant per orientar algunes activitats”, però que “no es pot plantejar de manera fixa o rígida” perquè “hem de fer fàcil a la gent poder aplicar aquestes mesures de desconfinament”. L’alcaldessa, a més, ha tornat a demanar a les administracions “que parlin, que consensuïn i que presentin mesures que estiguin acordades i a punt per posar-les en marxa”.