Tres mesos per arribar a un pacte. Partits, entitats i agents socials i econòmics s’han reunit de forma telemàtica, aquest dimarts, en la primera sessió del Pacte per Barcelona, un acord que ha de fixar el full de ruta per recuperar el pols de la ciutat després de l’impacte del coronavirus. Totes les parts es trobaran en taules sectorials (àmbits social, econòmic, de model urbà, cultural i d’esports) per acordar mesures per implantar des del juliol fins al desembre.

“Hem constatat la dificultat del moment, però la confiança que en sortirem amb una ciutat més forta i unida que abans”, ha afirmat l’alcaldessa, Ada Colau, després de la reunió. Colau ha agraït el to dels participants i ha assegurat que “serà un procés complex” que requerirà “plans de xoc” en tots els àmbits. “Anem cap a una nova normalitat, que pot ser una oportunitat per a la ciutat”, ha valorat.

Colau Collboni pacte Barcelona

Trobar “el mínim comú denominador”

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha dit que la reunió ha posat les bases de “la via barcelonina per sortir de la crisi del coronavirus”. Malgrat que l’acord no es tancarà fins al juliol, ha deixat clar que el govern municipal seguirà prenent decisions mentre segueixi el debat: “La reflexió no és compatible amb la inacció”. Collboni ha admès que hi ha plantejaments diferents entre els participants, però que la intenció del pacte és trobar “el mínim comú denominador” per sortir de la situació d’emergència.

Reunió amb l’oposició per refer el pressupost

Totes les mesures que s’acordin en el Pacte per Barcelona i que depenguin exclusivament de l’Ajuntament requeriran una dotació als comptes municipals. Precisament, el govern Colau té prevista una primera trobada amb l’oposició aquest dijous per abordar la modificació del pressupost del 2020 i treballar ja en el del 2021.