La FECALON —representant dels locals d’oci nocturn— proposa als establiments fer un tancament patronal perquè diuen que no poden afrontar l’obertura amb les restriccions que ha proposat el Govern espanyol. Asseguren que la situació “és complexa i que les administracions no els han escoltat”.

Consideren que a l’oci nocturn i a la restauració els suposarà una despesa molt elevada i insostenible que molts no es podran permetre.

Les fases que ha previst l’Estat són:

  • A la fase 1, la restauració pot obrir 1/3 de capacitat a la terrassa. Una mesura que ja ha aixecat les crítiques del Gremi de Restauració de Barcelona. Actualment, explica el Gremi, el 72 % de les terrasses a Barcelona –corresponents a 4.096 llicències– tenen 16 cadires o menys. A un terç de la capacitat, queda una ràtio de 4,8 cadires. “Quin establiment pot funcionar amb un aforament màxim de 4,8 persones? És l’hora d’actuar”, ha afirmat el director del Gremi.
  • A la fase 2, la restauració pot obrir amb 1/3 de la capacitat a les taules de l’interior.
  • A la fase 3 (8 de juny) la restauració podrà obrir amb aforament màxim de la meitat de la capacitat garantint una distància de seguretat.
  • La fase 4 encara està per definir.

Els empresaris consideren que si han d’obrir per oferir un servei mínim i ha de retornar el 100 % de la plantilla perquè se’ls acaba l’ERTO no tindran prou ingressos per mantenir el negoci. Des de la FECALON esperen que hi hagi una reconsideració del Govern espanyol per poder obrir sense pèrdues.