L’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell ha sortit de la presó de Wad-Ras aquest dissabte a les 13 h, després que se li hagi notificat i ratificat el tercer grau per part de la secretaria de mesures penals. La sortida s’ha produït un dia després de les d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Dolors Bassa, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

La cúpula d’Esquerra Republicana ha rebut Forcadell a les portes del centre penitenciari. Per exemple, hi han assistit el president del partit, Oriol Junqueras, amb qui s’ha abraçat després de no veure’l físicament des del judici del procés al Tribunal Suprem. En la rebuda també han participat el candidat del partit al 14-F, Pere Aragonès, i el president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, així com altres dirigents republicans.

“Que cap vot independentista es quedi a casa”

A la sortida de la presó, Forcadell s’ha mostrat “especialment contenta” que tant ella com la resta de líders independentistes presos hagin pogut sortir en règim de tercer grau i agraït el “suport i l’estima” rebuts. De cara al 14-F, l’expresidenta de la cambra catalana ha demanat un “esforç” a la ciutadania: anar a votar el 14 de febrer, ja sigui presencialment o per correu. “Que cap vot independentista es quedi a casa”, ha assegurat.

Tot i aquest “any de llarg patiment” a causa de la pandèmia pel coronavirus, Forcadell ha volgut traslladar un missatge de paciència i esperança: “Comencem a veure la fi”. Mentrestant, ha fet una crida a la ciutadania a cuidar-se: “Tots sou necessaris per construir aquest país i fer-lo millor”.

En espera de si la fiscalia presenta recurs

La fiscalia pot recórrer contra el tercer grau davant del jutjat de vigilància penitenciària. L’última paraula la tindrà el Suprem.