Els set presos de Lledoners surten en tercer grau

Primer dia de campanya i primer dia en què els presos independentistes surten de la presó per participar-hi. La Generalitat ha concedit el tercer grau als set presos independentistes de Lledoners i també a Dolors Bassa, qui precisament ha estat la primera de sortir. L’única que encara no té aquest tercer grau és Carme Forcadell, que està pendent que es resolgui el tràmit.

Crida a la mobilització i a votar el 14-F

Els set presos de Lledoners -Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez– han sortit del centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada a mig matí; moment en què han desplegat una pancarta a favor de l’amnistia i han fet una crida a la mobilització i a anar a votar. Alguns d’ells s’han mostrat convençuts que la fiscalia recorrerà aquesta semillibertat.

Els set presos de Lledoners despleguen una pancarta a favor de l'amnistia el 29 de gener de 2021

Bassa: “Veurem què fa la Fiscalia”

Bassa, que ha sortit de la presó de Puig de les Basses abans de les 9 h, tampoc no descarta que el Ministeri Fiscal recorri el tercer grau: “Veurem què farà la Fiscalia del PSOE”. En declaracions als mitjans de comunicació, també ha demanat participació “perquè cada persona que es quedi a casa és un vot per al 155“.

Dolors Bassa

Amb el tercer grau, els set presos -Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez– podran passar el cap de setmana a casa i només han d’anar a dormir a Puig de les Basses i a Lledoners les nits d’entre setmana.

Cuixart: “omplim les urnes de sobiranisme”

Jordi Cuixart no ha parlat a la seva sortida de Lledoners, però si que ho ha fet aquesta mateixa tarda, en una compareixença organitzada per Òmnium a la plaça del Rei. En aquest acte, orientat a donar suport als “gairebé 3.000 represaliats per part de l’Estat”, el president de l’entitat ha fet una crida a “omplir les urnes de vots sobiranistes” el 14-F. Sobre la celebració dels comicis, ha criticat que els mateixos que els han condemnat per posar les urnes, obliguin ara els catalans “a posar en risc la seva salut” en plena tercera onada de la pandèmia.