cartell ciutadans abraçada 14-F

Uns cartells de Ciutadans reivindicant abraçades durant la campanya de les eleccions catalanes del 14 de febrer han estat immediatament retirats per la formació taronja. Les fotografies utilitzades eren extretes de Shutterstock, un banc d’imatges el qual a la seva pàgina web especifica que no es poden fer servir en cap cas amb finalitats polítiques. Tan bon punt coneguda la notícia, Cs ha posat els fets en coneixement de l’empresa encarregada d’elaborar els cartells i n’ha ordenat la retirada.

Cs ha informat d’aquesta decisió en un comunicat publicat en el primer dia oficial de campanya pel 14-F. Shutterstock, al seu web, deixa clar que les seves fotografies no es poden utilitzar “en un context polític com la promoció, propaganda o suport de qualsevol partit, candidat o funcionari electe, o en relació amb qualsevol política o punt de vista polític”.

Crítiques per les abraçades en temps de covid

Aquests elements estaven repartits per diversos municipis de Catalunya i en alguns punts es podien veure penjats a fanals. En els polèmics cartells apareixen persones gesticulant una abraçada i això ha causat enrenou a les xarxes socials, ja que podien apel·lar al contacte físic en temps de covid.

Tot plegat ha generat crítiques però també nombroses bromes i mems a les xarxes, fins i tot d’antics dirigents de la formació taronja com Carina Mejías: “Prefereixo estalviar-me els qualificatius”, ha dit qui va ser regidora del partit a l’Ajuntament de Barcelona.

L’elecció que Cs ha fet dels eslògans per demanar el vot també ha estat fortament criticada per ex-membres de la formació com Carlos Girauta.